24.7.11

Οι δυσκολίες μιας προσπάθειας.



Η ομάδα μπλάνκο ενεργούσε τους τελευταίους μήνες με συνέπεια και σε συνεργασία με τους εμπνευστές της ιδέας αρχιτέκτονες, point supreme architects, για την αναμόρφωση της πλατείας Δικαιοσύνης (Α.Τρίτση) στην οδό Πανεπιστημίου απέναντι από το Rex. Η φωτογραφία παραπάνω δίνει μια ειλικρινή εικόνα της προσπάθειας μας.
Παρά την γενική οικονομική δυσπραγία η ομάδα μπλάνκο ενεργοποίησε το δίκτυο της και βρήκε χορηγό, που ενδιαφέρεται να προσφέρει την τεχνογνωσία και τα υλικά της στην πόλη για να γίνει κάτι όμορφο. Προβλεπόμενα απευθυνθήκαμε στη δημοτική αρχή και η πρόταση μας βρήκε θερμό συμπαραστάτη στην αντιδήμαρχο αναπλάσεων κα Αγγελική Αντωνοπούλου, η οποία ενεργούσε επίσης προς υποστήριξη μιας πρότασης που θα έφερνε δροσιά και ζωή σ’ ένα ξεχασμένο κομμάτι της πόλης.
Πληροφορηθήκαμε όμως ότι υπάρχει Φ.Ε.Κ 321/1997, με το οποίο η συγκεκριμένη πλατεία κηρύσσεται διατηρητέα ! και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περιθώριο σημαντικών παρεμβάσεων.
Η ομάδα μπλάνκο δεν συνηθίζει να σχολιάζει αλλά να ενεργεί και να μην απογοητεύεται από την γραφειοκρατία. Αυτό θα κάνουμε και τώρα για να ευδοκιμήσει εκεί ή αλλού η πρόταση μας για περισσότερο νερό δροσιά και παρέα στην πόλη. Ωστόσο ας μας επιτραπεί από τους φίλους μας ένα και μόνο σχόλιο για την περίπτωση. Διατηρητέες να κηρύξουν οι διαχειριστές του ντόπιου πολιτισμού τις ιδεοληψίες τους που τις έχει ξεπεράσει η Ιστορία και να αφήσουν τη πόλη ήσυχη/ανήσυχη να μετασχηματίζεται σαν ζωντανός οργανισμός που είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου